Czarne deszczownie, czyli armatura z charakterem

• Czarne deszczownie, czyli armatura z charakterem

Czerń we wnętrzach odgrywa coraz bardziej znaczącą rolę. W  łazience o niewielkim metrażu pełniąc rolę drugoplanową subtelnie wysuwa się na pierwszy plan tworząc tym samym aranżacyjne dzieło sztuki. I tak coraz częściej zasługuje na nominację do wnętrzarskich Oscarów! Dlatego producenci armatury tak chętnie zastępują klasyczny chrom kolorem czarnego matu!

Czarne deszczownie – nowość w sklepie Invena

W ofercie producentów armatury już od jakiegoś czasu pojawiają się czarne baterie łazienkowe. Czarne krany doskonale kontrastują z bielą ceramiki, nadając  łazience ciekawy charakter. Chęć zachowania spójnej stylistyki we wnętrzu sprawiła, iż w ofercie pojawia się coraz więcej elementów uzupełniających w kolorze czarnym.

Dlatego w sklepie internetowym marki Invena pojawiła się długo wyczekiwana nowość – czarne deszczownie: Siros i Black. Stanowią one dopełnienie serii baterii łazienkowych Dafni również utrzymanej w kolorze czarnego matu. – Do tej pory Klienci mogli kompletować kolekcję Dafni wyłącznie z zestawem natryskowym. Eleganckie akcenty chromu, które rozjaśniają czerń w tej serii pozwalały także na skomponowanie kranu z deszczownią w kolorze chromu. Zależało nam jednak, aby dostarczyć naszym Klientom możliwość stworzenia spójnej stylistycznie strefy relaksacyjno-prysznicowej – tłumaczy Weronika Gruchała – Węsierska, specjalista ds. e-commerce Invena.

Pierwszy model to deszczownia Siros utrzymana w kolorze głębokiej, matowej czerni. Minimalistyczny design słuchawki z pewnością zachwyci miłośników stylu skandynawskiego. Natomiast zwolenników prawdziwej przyjemności pod prysznicem zainteresuje deszczownia Black, która oprócz odprężającego strumienia z samej deszczownicy podsiada także 3 rodzaje strumienia w słuchawce. I tak zamiast normalnego czy mieszanego strumienia nawet podczas szybkiego prysznica może otulić nas delikatna, relaksująca mgiełka.

Oba modele dostępne w sklepie internetowym Inveny zostały wyposażone w regulowane uchwyty montażowe, dzięki którym podczas remontu z łatwością dopasujemy je do poprzednich otworów. Czarne deszczownie marki Invena posiadają także system anti-calc, a to oznacza, że będą również łatwe do utrzymania w czystości.

Łazienka z charakterem

Czarna armatura z powodzeniem zastępuje klasyczny chrom. To opcja uniwersalna i nietuzinkowa jednocześnie. Dzięki niej łazienka zyskuje bardziej wyrazisty charakter! Choć w postaci dodatków lub armatury pełni rolę drugoplanową, jej głębia powoduje, że subtelnie wybija się na pierwszy plan. Czarne deszczownie uwydatniają strefę prysznica, a w przypadku łazienki o niewielkim metrażu nie przytłaczają.

Czarna armatura z bielą ceramiki tworzy uniwersalny kontrast, który z pewnością doceniłaby sama Coco Chanel. Nadaje tym samym pomieszczeniu wyraz ponadczasowej elegancji.

Warto także dodać, że czerń uwydatnia barwy, które są w jej bezpośrednim sąsiedztwie. Wystarczy zatem dobrać akcesoria łazienkowe w soczystym, energetycznym kolorze, aby łazienka zyskała modny i nowoczesny charakter.

W przypadku tak wykorzystanych barw, czarne deszczownie skomponowane z odpowiednimi dodatkami dają ogromne możliwości aranżacyjne i pozwalają nadać łazience dowolny charakter!