Mała łazienka pełna Gracji - nowa propozycja Inveny

• Mała łazienka pełna Gracji!

Baterie łazienkowe dla małej łazienki -Gracja od marki Invena!

Armatura Inveny sprawdza się doskonale również w małych łazienkach. Poznaj nasze baterie łazienkowe pełne Gracji.

Urządzając małą łazienkę w bloku stoimy przed nie lada wyzwaniem. Szukamy kompromisu między naszymi marzeniami,  funkcjonalnością i estetyką.  Choć przy małej powierzchni często ograniczamy się do dobrze zaplanowanego, niezbędnego minimum okazuje się, że mała łazienka również może być pełna wdzięku. Wszystko za sprawą najnowszej serii baterii łazienkowych Gracja zaproponowanej przez markę Invena.

Gracja – armatura dla małej łazienki!

W niewielkich pomieszczeniach często rezygnujemy z nagromadzenia zarówno zbędnych elementów, jak i tych o dużych gabarytach. Dzięki temu unikamy efektu w postaci poczucia chaosu, czy wręcz bałaganu. Urządzając małą łazienkę zatem dobieramy elementy wyposażenia proporcjonalne do wielkości pomieszczenia. Z tą myślą powstała seria baterii łazienkowych Gracja. – Badania pokazują, że łazienki w bloku to wciąż niewielkie przestrzenie. Tworzymy głównie z myślą o naszych odbiorcach, dlatego zależało nam na tym, aby pokazać produkt, który sprawi, że nasi klienci nie będą musieli rezygnować ze swoich marzeń o efektownej i jednocześnie komfortowej łazience, nawet jeśli miałaby ona być niewielka – tłumaczy Monika Stolarczyk, Product Manager marki Invena

Najnowsza seria Inveny utrzymana w kolorze klasycznego chromu jest propozycją uniwersalną. Baterie łazienkowe Gracja charakteryzuje też ponadczasowa forma. Wyraziste krawędzie przełamane delikatnymi zaokrągleniami sprawiają, że świetnie sprawdzi się ona w aranżacjach nowoczesnych lub bardziej tradycyjnych.

Oprócz estetyki, rozmiar ma tu równie kluczowe znaczenie. Podając przykład: bateria umywalkowa z serii Gracja ma tak dobraną długość wylewki, aby doskonale sprawdzała się w parze z niewielką umywalką. Jednouchwytowy kran, wyposażony w wysokiej jakości mieszacz ceramiczny 35 mm  z pewnością na długo zagości w niejednej łazience.

Nie musimy się także martwić o to, że nasza aranżacja może być niespójna. Gracja to nie pojedynczy kran, a kompletna seria armatury. W jej skład wchodzą baterie: umywalkowa stojąca, natryskowa, wannowa oraz umywalkowa/zlewozmywakowa ścienna. Ta ostatnia posiada dwa rozmiary wylewki: w przypadku umywalkowej będzie to 15 cm, kuchennej: 25 cm. To także propozycja dla tych, którzy pragną wprowadzić do swojej łazienki odrobinę gracji bez konieczności przeprowadzania gruntownego remontu, w tym zmiany instalacji i przyłączy wody.

Jak optycznie powiększyć małą łazienkę?

Wybór armatury o odpowiednim rozmiarze ma ogromny wpływ na komfortową i pełną gracji aranżację małej łazienki. Możemy zastosować jeszcze kilka drobnych sztuczek, które sprawią, że niewielkie pomieszczenie nabierze lekkości, a nam uda się je optycznie powiększyć.

W małych przestrzeniach odpowiednia barwa to podstawa. Jasne, błyszczące kafle będą odbijać światło, co nada wnętrzu wyrafinowanego błysku, a przy tym sprawi, iż będzie wydawać się ono większe. Wybór kabiny prysznicowej zamiast wanny w niewielkiej łazience jest wręcz oczywisty. Ważne, aby była to kabina ze szkłem typu clear. Przeźroczyste drzwi dadzą wrażenie dodatkowej perspektywy i nie będą przytłaczać dość niewielkiego pomieszczenia. Kolejnym trickiem jest duże lustro, w którym niemal cała  łazienka będzie się odbijać. W tym wypadku efekt jest wręcz piorunujący!

Nawet jeśli na początku trudno uwierzyć, finalnie seria baterii łazienkowych Gracja i kilka optycznych sztuczek wystarczy, aby odmienić oblicze małej łazienki, szczególnie jeśli nabierze przy tym wdzięku i gracji! Jeśli już to nastąpi Invena zachęca czytelników i klientów do wspólnej zabawy i udziału w konkursie, który odbywa się na oficjalnym profilu marki na portalu Facebook: Invena – odkryj łazienkę od kuchni!

Lilianna Barnecka